• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 9 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Onsdag Ons 14 Juni Jun
Tisdag Tis 4 Juli Jul
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Onsdag Ons 2 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Peter om morgondagens premiär

6 maj 2019 10:36
INFÖR MATCH

I morgon kl 19:00 är det premiär i årets Elitserie. Indianerna börjar borta mot Masarna, en match som Peter Johansson ser fram emot.


- Det ska bli kul att äntligen komma igång, och få se hur vi fungerar som lag i tävlingssammanhang, säger Peter.

Varför väljer du denna laguppställning?

- Först och främst är detta ingen statisk laguppställning, utan man måste se till vilken bana vi ska till samt förarnas dagsform. Hemma är det en annan femma – där kommer vi tidigt försöka hitta en uppställning som fungerar över tid, för på hemmaplan kommer vi kunna förlita oss på att vi alltid har samma förutsättningar gällande banan, däremot kommer ibland även dagsform och snittförändringar göra att vi får kasta om. Varför jag valt att starta såhär imorgon är för att Bjerre är startsnabb och bör ges möjlighet att komma igång direkt i heat 1. Han brukar dessutom alltid göra bra inledningar av tävlingen. Samma gäller med Chris, som får innerspår i sitt första heat. Tai har jag valt att sätta på femman för att banan normalt sett bjuder in till mer omkörningar i heat 4, något som Tai är i en klass för sig själv på. Joel har varit bra från ytterbanor samtidigt som jag tror att Ludde kan styra det första reservheatet från innerbanan.

Kommentar om Masarnas lag?

- Det är lite ovisst vart de står. Några spännande nya namn för Elitserien, i bland annat Philip Hellström-Bängs, som bara 16 år gammal är en av Sveriges mest lovande juniorer just nu, det är kul och viktigt för svensk speedway.

Vad tror du om matchen i stort?

- Premiär är allt premiär och det finns inga lätta matcher i Elitserien, man åker inte bara och hämtar två poäng – oavsett motstånd, utan alla måste leverera om vi ska vinna, vilket såklart är målet imorgon.

 




 

Laguppställningar:

Masarna: 1 Antonio Lindbäck, 2 Alexandr Loktayev, 3 Martin Smolinski, 4 David Bellego, 5 Kim Nilsson, 6 Vadim Tarasenko, 7 Philip Hellström-Bängs.

Indianerna: 1 Kenneth Bjerre, 2 Piotr Protasiewicz, 3 Chris Holder, 4 Anders Thomsen, 5 Tai Woffinden, 6 Joel Andersson, 7 Ludvig Lindgren.

Matchstart 19:00

Se matchen live på https://www.elitspeedway.com/play