• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 9 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Onsdag Ons 14 Juni Jun
Tisdag Tis 4 Juli Jul
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Onsdag Ons 2 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Engman summerar säsongen 2018: ”Givande, hektiskt och kul”

8 januari 2019 11:24


 

År 2018 är nu förbi, och det är hög tid att ta en tillbakablick på den gångna säsongen, samt att snegla lite mot säsongen 2019.

Det har snart gått ett år sedan Markus Engman valdes som ordförande i Kumla Motorsportklubb. Ett år som Engman summerar med tre ord: ”Givande, hektiskt och kul”

Varför valde du att kandidera för ordföranderollen?

- Idén att engagera mig i klubben har funnits under en längre tid, att rollen blev just styrelseordförande grundar sig i mitt brinnande intresse för struktur och organisation, säger Markus.

Hur har det första året varit?

- Givande, hektiskt och kul – kan kanske vara de ord som summerar säsongen 2018 bäst. Styrelsearbetet började med en inventering av kompetenser och resurser i föreningen som senare resulterade i en omorganisation, detta för att tydliggöra ansvarsområden och få en fungerande struktur. Tidspressen var påtaglig då vi hade en stundande säsong, så det var mycket som var tvunget att klaffa under kort tid för att kunna komma till stånd och arrangera tävlingar när det väl var dags. Många saker har även fått bordläggas tills vidare och vissa saker har det arbetats vidare med under pågående säsong, vilket inte är helt optimalt. Men nu har vi ett tävlingsuppehåll, vilket ger oss möjlighet att fortsätta det organisatoriska arbetet som kvarstår.

Vilka organisatoriska områden kvarstår?

- Dels så finns det mycket kvar att jobba med i de områden som vi fokuserat på 2018 - som är ungdom, marknad och personal. Sedan kommer vi under 2019 att lägga stort fokus på att skapa ett ännu bättre event. Där allt ifrån en bra bana, till hur vi ska bemöta vår publik finns med.

Vad brinner du mest för i ditt styrelsearbete?

- Satsningen på ungdomssidan är den viktigaste punkten för mig, detta då det är ungdomssidan som föder nya utövare, och är i min mening även det som skall föda vår medlemsåterväxt. Så kan vi öka antalet aktiva i föreningen så följer även de ideella krafterna med - genom familjer, släkt och vänner.

Vad har styrelsen arbetat mest med under 2018?

- De största punkterna har väl i kort varit att strukturera och organisera föreningen, stärka varumärket Kumla Indianerna, skapa ett attraktivt event för publik och partners samt ungdomssatsningen med bland annat vår koncept med Speedwayskolan för barn och ungdomar.

Vad är du mest nöjd med föreningsmässigt under 2018?

- Det skulle jag säga är ökningarna som skett under 2018. Publikökningen, där publiksnittet på elitseriematcherna gått från 1 931 till 2 952, alltså en ökning med 1021 personer per match. Antalet aktiva utövare, där har vi gått från 3 aktiva på ungdomssidan till 13, och från 3 till 10 stycken på 500cc. 2019 har vi som bekant fyra egna killar från bygden i A-truppen, vilket jag är väldigt nöjd med.

Kommer du att kandidera igen för 2019?

- Det är min tanke, vill föreningen ha mig kvar så kommer jag ställa upp för omval. Och jag vill passa på att tacka alla medlemmar, partners och funktionärer som varit delaktiga under den gånga säsongen. Det finns ett otroligt engagemang i föreningen där alla är med och bidrar, det är något som verkligen gläder mig, avlutar Markus.