• Ligasponsorer

Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep
Tisdag Tis 29 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Onsdag Ons 7 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Maj Maj
Torsdag Tor 13 Maj Maj
Tisdag Tis 18 Maj Maj
Tisdag Tis 25 Maj Maj
Tisdag Tis 8 Juni Jun
Torsdag Tor 17 Juni Jun
Tisdag Tis 22 Juni Jun
Tisdag Tis 29 Juni Jun
Tisdag Tis 6 Juli Jul
Torsdag Tor 22 Juli Jul
Tisdag Tis 27 Juli Jul
Tisdag Tis 3 Augusti Aug
Tisdag Tis 17 Augusti Aug
Tisdag Tis 24 Augusti Aug

Peter Johansson förlänger sitt avtal!

29 oktober 2020 16:42

Vi kan idag meddela att Peter Johansson förlänger sitt avtal som sportchef och lagledare under säsongen 2021.


Peter Johansson klev på uppdraget som lagledare 2017, nu går han in på sin fjärde säsong, mer taggad än någonsin.

Det känns fantastiskt roligt och inspirerande, jämfört med tidigare förlängningar är detta den gång jag varit mest sugen på att få starta upp en ny säsong. Många gånger är man ganska mätt på speedway någon månad men nu är suget där från början och jag hade kunnat dra igång en ny säsong imorgon om det varit så, säger Peter.

Kvartsfinal 2018 och 2019 sedan blev ett silver 2020. Hur ser du på utvecklingen de tre senaste åren?

Vi har ju sedan mitt första år 2017 tillsammans utvecklat hela föreningen framåt på bred front, allt ifrån speedwayskola till utvecklingslag och Bauhausligan så jag tycker att vi skall vara stolta över vad vi åstadkommit och hur vi befäster vår position som en av de ledande föreningarna inom speedwaysverige av idag. Vi har målinriktat byggt för att kunna vinna ett guld när hela klubben är redo för det. Att vi redan nu körde final var ett kvitto på rätt satsningar och att det redan tidigare än förväntat bar frukt.

Vad tar du med dig från 2020?

Jag tar framförallt med mig hur vi lyckats kombinera satsning på våra lokala förare och samtidigt utveckla både utländsk bredd och topp, något som vi redan innan säsongen startat uttalat ett mål kring. Jag har mycket att ta med mig i olika individuella prestationer många förare som klivit fram och gjort fantastiska prestationer med allt ifrån "Skorpans" (G Grahn) ytterrökare när han rundade Jörgensen i matchen mot Piraterna till Jeppesens banrekord och allt däremellan. Jag har hela säsongen hört förarna tala om en enormt bra teamspirit och lagmoral och det har i de allra flesta fall varit en genomgående nyckel till framgång. Vi vinner och vi förlorar tillsammans.

Hur är känslan inför 2021?

Tankarna går väl egentligen som de gjort under hela denna säsong, mellan hopp och förtvivlan utifrån Covid-läget. Jag tänker att vi skall fortsätta satsa med en lokal prägel och med ett lag i varje serie samtidigt låta utländska förare bidra med topp och spets.

Avslutningsvis vill jag återigen tacka alla som bidragit till våra framgångar under detta märkliga speedwayår. Allt från stöttande supportrar i tv-sofforna till våra trogna partners alla funktionärer, styrelsen och sist men inte minst förare i samtliga våra lag.