• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 9 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Onsdag Ons 14 Juni Jun
Tisdag Tis 4 Juli Jul
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Onsdag Ons 2 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Indianerna på andraplats i kvalet

3 juli 2020 21:04

Ikväll startade äntligen den svenska speedwaysäsongen för Indianerna. Som vanligt var det Vetlanda Speedway som stod värd för den sedvanliga Lag-cupen.


Under dagen har det körts två semifinaler där totalt åtta lag gjort upp om fyra platser till morgondagens A-final. I den första semifinalen gick Griparna och Lejonen vidare till A-final, medan Smederna och Dackarna kör B-finalen.

Indianerna inledde starkt, men tappade ledningen till Vetlanda när Joel Andersson fick stopp i sitt andra heat. Efter det kom man aldrig ikapp, utan slutade på en andraplats i kvällens kval. Vilket ändå räcker för att ta sig till morgondagens A-final, som startar klockan 15:00 imorgon lördag.

Det är svårt att uttala sig individuellt om förarna såhär första träningsmatchen för säsongen. Men jag tycker att vi växer heat för heat. Det jag vill lyfta är lagsammanhållningen och det känns verkligen att vi kommer ha en rolig säsong tillsammans. Jag tycker att vi gjorde oss förtjänta av adraplatsen, och i morgondagens A-final kommer Ludvig Lindgren, Joel Andersson, Christoffer Selvin och Jonatan Gran köra. Medan Ludvig Selvin och Gustav Grahn har fått plats i Dackarna i B-finalen, säger Peter Johansson efter kvällens kval.

Noterbart är att Gustav Grahn och Ludvig Selvin (utlånad till Dackarna tidigare idag) fick både köra sina första tävlingsheat på 500cc och ta sina första poäng.

Individuella poäng Indianerna Joel Andersson 8 Ludvig Lindgren 9 Jonatan Grahn 8 Christoffer Selvin 9 Gustav Grahn 1