• Huvudpartners

Tisdag Tis 17 Maj Maj
Tisdag Tis 31 Maj Maj
Tisdag Tis 7 Juni Jun
Torsdag Tor 16 Juni Jun
Torsdag Tor 30 Juni Jun
Tisdag Tis 5 Juli Jul
Tisdag Tis 12 Juli Jul
Tisdag Tis 19 Juli Jul
Tisdag Tis 2 Augusti Aug
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Tisdag Tis 30 Augusti Aug
Tisdag Tis 6 September Sep
Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 9 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Tisdag Tis 4 Juli Jul
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 8 Augusti Aug

Indianerna möter Dackarna i kvartsfinalen

24 augusti 2022 12:31

Grundserien avslutades med förlust mot Masarna och ytterligare en skada i truppen.


Matchen i Avesta igår var egentligen helt betydelselös för placeringarna i grundserien. Masarna kunde inte avancera från sin sistaplats och Indianerna var i samma läge fast på slutspelsklara fjärdeplats. Det viktigta igår var väl att inte dra på sig några fler skador. Vilket inte riktigt gick enligt plan när Gustav Grahn kraschade illla i sitt tredje heat.

Gustav kom iväg bra i starten och låg på ett femettläge tillsammans med Max Fricke in i andrasväng, när han helt plötsligt tappade fästet och snurrade runt, tätt följd av båce Lindbäck och Hellström-Bängs som inte hade en chans att veja utan körde rakt in i Gustav.

Matchen avbröts en lång stund medan Gustav undersöktes i ambulansen, och man tillslut kunde konstatera att han fått en rejäl smäll på tummen och att det behövde läggas om på sjukhuset. Lägesbilden för Gustav är att han inte kör kvällens match i Allsvenskan, utan istället ska in till sjukhuset och träffa en specialist för vidare undersökningar. Efter det vet mam om han är med i kvartsfinalen nästa vecka.

Matchen igår slutade 52-38 till Masarna.

Masarna: Przemyslaw Pawlicki 12, Krzysztof Buczkowski 12, Philip Hellström Bängs 9+1, Antonio Lindbäck 8+3, Rohan Tungate 7, Francis Gusts 4, Jan Kvech 0.

Indianerna: Max Fricke 16+1, Niels Kristian Iversen 9, David Bellego 8, Jonatan Grahn 3, Norbert Kosciuch 2+1, Gustav Grahn 0. Rider replacement för Chris Holder.

Nästa vecka inleds som sagt slutspelet i BAUHAUS-Ligan, och Indianerna kommer få möta Dackarna, som genom gårdagens seger mot Piraterna tog den sista slutspelsplatsen. Det första av två möte kommer att köras på Glottra Skog Arena tisdag den 30 augusti, och returmötet blir i Målilla den 6 septmeber.

Inför kvartsfinalerna står Peter Johansson med tre konstaterade skadebortfall på ordinarie förare i Krakowiak, Kazprszak och Holder, samt ett stort frågetecken på reservsidan genom att man en längre tid haft båda bröderna Selvin skadade och status på Gustav Grahn är oklart. Arbetet med skadeersättare pågår förbrilt och man hoppas inom kort kunna presentera några tillskott i truppen, förhoppningsvis redan inför tisdagens match.

Många frågetecken och få svar. Än så länge.