• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 9 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Onsdag Ons 14 Juni Jun
Tisdag Tis 4 Juli Jul
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Onsdag Ons 2 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Förutsättningarna klara för BAUHAUS-ligan 2020!

29 juni 2020 11:56

De svenska elitklubbarnas samarbetsorganisation Elitspeedway Sverige (ESS) har de sista veckorna arbetat intensivt med detaljerna inför den kommande säsongen och är nu klara med såväl körschema som regler. Samtidigt står det klart att Smederna väljer att inte komma till start.


ESS har arbetat hela våren, både internt och tillsammans med förbundet Svemo, för att hitta förutsättningar för att kunna genomföra en säsong trots Coronapandemin. Regelmässigt kommer säsongen innebära matcher med sex förare i varje lag istället för sju som är brukligt. Lagen kommer få större möjligheter att förändra sina trupper under säsongen och serien kommer att köras som en enkelserie plus en extra ”derbyomgång” för att alla lag ska få lika många hemma- och bortamatcher i grundserien. Efter det följer slutspel med kvartsfinal, semifinal och final. Som tidigare kommunicerats startar serien tisdagen den 11:e augusti.

Det är ett glädjande besked att vi kommer att kunna köra denna säsong och att klubbarna kommit överens om ett körschema och upplägg som gör att vi får igång Bauhausligan. Det är var av stor vikt för oss att få till en start av ligan då våra egna förare inte kör i polska ligan, utan en start av Bauhausligan skulle vi riskerat att våra egna förare missat all typ av tävling under denna säsong. Givetvis kommer detta innebära förändringar i truppen och det är något som vi hanterar och jobbar på för stunden. Jag vill även passa på att rikta ett stort tack till de partners som stöttar oss denna annorlunda och speciella säsong, säger Markus Engman, ordförande i Indianerna.

Aktuellt schema kommer inom kort att uppdateras på hemsidan.