• Ligasponsorer

Tisdag Tis 4 Juni Jun
Torsdag Tor 20 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Torsdag Tor 4 Juli Jul
Torsdag Tor 11 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug

Dystra nyheter: Ludde bröt handen och Svemo ställer in alla tävlingar

2 april 2020 10:25

Igår hölls säsongens andra träning på Glottra Skog Arena. Samtidigt som Svemo offentliggjorde att man ställer in all tävlingsverksamhet.


Det var i det sista träningsheatet, på sista varvet som olyckan var framme. Ludde låg i ledning och skulle precis gå in i sista svängen när bak-kedjan plötsligt gick av.

- Kedjan var helt ny, sådant här kan man aldrig förutspå. Ibland får man ett måndagsexemplar, säger Ludde och fortsätter: Jag hade några bakom mig när kedjan gick av, så jag styrde ut mot planket och fick kasta mig av cykeln. När jag landade kände jag direkt att något inte stod rätt till i handen.

Ludde har precis kommit ut från röntgen på USÖ där man konstaterat att ett ben i handen är brutet, men att han slipper operation.

- Det är ring- och lillfingret på vänster hand som fått stryk uppe i handen. Första prognosen säger 4-6 veckors läketid, men hade det varit elitseriematch nästa vecka hade jag kört. Nu har vi ju ett annat läge, och man kan säga att jag hade tur i oturen att vi inte kommer komma igång med tävlingar som planerat, konstaterar Ludde och syftar på gårdagens pressmeddelande från Svemo:

”Utifrån regeringens beslut om max 50 personer vid offentliga tillställningar, Folkhälsomyndighetens och Riksidrottsförbundets rekommendationer om att ställa in eller skjuta på alla tävlingar, har Svemos styrelse idag 1 april 2020 beslutat att all tävlingsverksamhet inom Svemo omedelbart ska ställas in.” skriver man på sin hemsida.

Läs hela inlägget