• Ligasponsorer

Tisdag Tis 4 Juni Jun
Torsdag Tor 20 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Torsdag Tor 4 Juli Jul
Torsdag Tor 11 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 Maj Maj
Tisdag Tis 12 Maj Maj
Tisdag Tis 19 Maj Maj
Tisdag Tis 26 Maj Maj
Torsdag Tor 28 Maj Maj
Tisdag Tis 2 Juni Jun
Tisdag Tis 9 Juni Jun
Tisdag Tis 23 Juni Jun
Tisdag Tis 30 Juni Jun
Tisdag Tis 7 Juli Jul
Tisdag Tis 14 Juli Jul
Tisdag Tis 28 Juli Jul
Tisdag Tis 4 Augusti Aug
Tisdag Tis 11 Augusti Aug

Om Indianerna

Historia

Vid ett möte på Nya matsalarna, som låg i hörnet Hagendalsvägen – Köpmangatan, bildade några framsynta personer Kumla Motorsportklubb den 14 december 1936.

Redan under första verksamhetsåret kom föreningen att få fina framgångar på det nationella planet. Bland de mer uppmärksammade resultaten kan nämnas att Evert Fransson blev tvåa i Svenska Mästerskapen för jordbana i 500-klassen.

Först på 50-talet uppkom namnet Indianerna, och det är Sme-Sven Lindholm som är upphovsman till namnet. Orsaken är den hjälm som Sven använde sig av vid tävlingar på Pampas i Stockholm i slutet av 40-talet. Sven hade ett par fjädrar målade på hjälmen, och efter att Sven vunnit ett heat sa speakern: Det var indianen från Kumla som vann. Därmed var namnet Indianerna ett faktum.

Mer historik kommer snart!

Dagens verksamhet

Idag är Indianerna ett etablerat lag i den svenska elitserien. Klubben bedriver även ungdomsverksamhet i 80cc, 250cc och 500cc.

Utöver det sportsliga arbetet kommer vi under de kommande åren jobba emot att bygga en bättre och starkare organisation. Målet är att bygga upp en verksamhet, som på sikt kan klara av att bära ett framgångsrikt elitserielag. Innehållande såväl lokala talanger som världsstjärnor.