• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 9 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Onsdag Ons 14 Juni Jun
Tisdag Tis 4 Juli Jul
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Onsdag Ons 2 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Idag 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Segersviten bruten efter förlusten i Gislaved.

15 juni 2023 08:26

”Gislaved är en väldigt oförlåtande bana när man inte hittar rätt med inställningarna.”


Indianerna hade inför matchen mot Lejonen fyra raka segrar och egentligen bara en plump i protokollet när man torskade hemmapremiären mot Piraterna med knappa två poäng. Sett till hur Lejonen presterat fram till just denna matchen borde Indianerna inte haft några större problem att ånga på med segertåget, men sanningen är att Lejonen underpresterat rejält i inledningen av säsongen och visar ikväll hur bra man faktiskt är. Sannolikt ett lag som kommer gå långt i slutspelet.

Lejonen tog ledningen direkt i det första heatet och släppte därefter aldrig in Indianerna i matchen. Även om Max Fricke stod för en lysande insats och bara tappade en poäng så var det svårt för övriga att få till det. Förhoppningsvis var detta en av få matcher då flera förare har svårt att komma upp i nivå, och Peter Johansson är inte särskilt orolig.

Vi jobbar på bra som lag hela matchen igenom. Det var inte så att någon inte ville prestera, utan alla var ivriga att lyssna på de förare som faktiskt fick till det och göra justeringar på sina cyklar efter det. Men det var svårt, Gislaved är en väldigt oförlåtande bana när man inte hittar rätt med inställningarna. Sammanfattningsvis inget fel på inställningen hos förarna, däremot hade vi extremt svårt att hitta farten på banan, Fricke bortsett. Förklarar Peter Johansson efter matchen.

Nu väntar ett par veckors ledigt för Indianerna innan man kör ett dubbelmöte möte serieledande Västervik. Borta tisdag den 4 juli och hemma onsdag den 5 juli.

Lejonen 54: Bartosz Zmarzlik 14+1, Mateusz Cierniak 11, Jaroslaw Hampel 8+2, Casper Henriksson 7+1, Oliver Berntzon 6+2, Jan Kvech 4+1, Peter Ljung 2+1.

Indianerna 36: Max Fricke 17, Jason Doyle 9, Rohan Tungate 4+1, Szymon Wozniak 3, Jonatan Grahn 2, Gustav Grahn 1+1, Krzystof Buczkowski 0.

Publik: 1 749